zorgambulance

een ambulance heeft niet altijd haast...

Het beeld van een ambulance met gillende sirene en zwaailichten past niet altijd bij het werk van Ambulancezorg Groningen. Een groot deel van het werk bestaat uit 'geplande opdrachten'. Daarbij gaat het om het vervoer van zieke mensen. Zij zijn te ziek om zich zelf te verplaatsen en moeten op een andere plek een behandeling ondergaan. Voor die situaties rijden zorgambulances.

een moment van rust

We weten het allemaal. De zorg kost de maatschappij veel geld. Alles moet snel en efficiënt om kosten te besparen. Daardoor is er voor patiënten vaak weinig tijd. Dat gaat weleens ten koste van echte aandacht voor een ziek mens. In dat opzicht speelt de zorgambulance een opmerkelijke rol.

Tijdens het vervoer van een zieke patiënt heeft de ambulanceverpleegkundige exclusief aandacht voor deze ene patiënt. Het is een waardevol moment van rust in de hectische wereld van zorg. "Ik ervaar het als heel bijzonder, wat mensen mij tijdens een rit van of naar een ziekenhuis vertellen. Ik hoor prachtige en soms ook heel dramatische levensverhalen. Mensen ervaren het als een voorrecht, dat iemand een keer echt naar ze luistert", zegt een ambulanceverpleegkundige die regelmatig op de zorgambulance rijdt. 

Collega's van de zorgambulance Collega's van de zorgambulance