(potentiële) medewerkers

Aan de slag als ambulanceverpleegkundige, ambulancechauffeur of als centralist op de meldkamer? Heb je daar serieuze belangstelling voor? Op deze pagina lees je meer over het mooie, maar soms ook zware werk in de wereld van de ambulancezorg.

“Het is echt een prachtig vak. Je hebt enorm veel vrijheid, maar je moet wel kunnen omgaan met de ellende en het verdriet van anderen. Dat valt soms niet mee. We hebben gelukkig het BOAG, het Bedrijfsopvangteam Ambulancezorg Groningen. Die mensen bellen je meteen als je een nare ervaring op het werk hebt gehad. De ene collega heeft daar meer behoefte aan dan de andere. De ambulancepost is je 'thuisbasis', daar zijn we er altijd voor elkaar. Daar tref je je eigen team, waar je alles mee kunt delen. Er wordt bij ons ook echt regelmatig gelachen hoor, ook in de ambulance. Gelukkig maar.”

wil je solliciteren?

Zorg jij graag voor anderen? Ben jij in staat om urenlang intensief samen te werken met één ander persoon, ergens ver weg op onbekend terrein? Houd je van extreme afwisseling in taken en werktijden? Kun je goed omgaan met onzekerheid? Ben jij in staat mensen te kalmeren (ter plekke of aan de telefoon) en durf je krachtig op te treden en beslissingen te nemen? Wil jij je energie en talenten besteden aan een geweldige, intensieve baan waar je veel voor terugkrijgt? Solliciteer dan bij Ambulancezorg Groningen als

altijd afwisseling

"Het leuke van de ambulancezorg is, dat je eigenlijk alleen weet hoe laat je begint. Verder heb je geen idee wat je die dag gaat doen. Er is altijd afwisseling tussen geplande opdrachten en spoedopdrachten. Ook de geplande opdrachten zijn voor ons een verrassing. De centralist in de meldkamer bepaalt welke wagen ingezet wordt. Het is voor mij het mooiste vak van de wereld."

je blijft leren

Heb je een chauffeursdiploma, ben je afgestudeerd als ambulanceverpleegkundige of opgeleid als verpleegkundig centralist? Dat is mooi. Dat is een goed startpunt, want werken bij Ambulancezorg betekent, dat je blijft leren. Er gebeurt medisch en technisch zoveel in de zorg, dat je verplicht bent te blijven leren tijdens je werk. Dat is pittig, maar vooral interessant.

Ambulancezorg werkt samen met haar ketenpartners (zoals andere zorginstellingen, huisartsen) en met andere organisaties aan de ontwikkeling van opleidingen. Ook zijn er door het jaar heen trainingen en oefeningen om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Een paar voorbeelden daarvan:

  • samenwerking bij grootschalige incidenten met politie, brandweer, gemeenten, waterschappen, zorginstellingen
  • communicatie tussen meldkamer en hulpverleners
  • uitwisseling met ziekenhuizen
  • stages van (huis)artsen en specialisten in opleiding