Ambulancezorg Groningen verhuist ambulancepost Veendam

Veendam – Na maanden voorbereiding is vandaag de nieuwe ambulancepost in Veendam officieel in gebruik genomen. De ambulancepost in Veendam is verhuisd van de Langeleegte naar de Van Stolbergweg en vond plaats om verschillende redenen.

Het pand aan de Langeleegte voldeed niet meer aan de eisen en was verouderd. Daarnaast zijn de ambulances de laatste jaren hoger en breder geworden. Een nieuwe locatie werd gevonden aan de Van Stolbergweg. De nieuwe ambulancepost is bedoeld voor twee ambulances met bemanning en een piketauto. De ambulances zullen dus vanaf nu uitrukken vanaf de Van Stolbergweg.

De brandweer en ambulance in Veendam deelden ruim vijftien jaar hetzelfde pand en hebben veel ervaringen samen gedeeld. Na een prettige, soms intensieve samenwerking, heeft de brandweer vandaag dan ook in stijl afscheid genomen van de buren. De ambulancecollega’s werden onder begeleiding van de brandweer Veendam naar het nieuwe pand gebracht.

Nieuwe ambulancepost, Veendam Nieuwe ambulancepost, Veendam

In het voorjaar van 2017 zal een officiële opening voor het grote publiek worden georganiseerd. Zodra de datum bekend is, volgt hierover nadere informatie.