Bert Benthem stopt bij Ambulancezorg Groningen

18 juni 2019

Directeur-bestuurder Bert Benthem heeft zijn vertrek aangekondigd bij Ambulancezorg Groningen. Na ruim zeven mooie en intensieve jaren vindt hij het tijd om een andere weg in te slaan.

Trots

Bert Benthem: “Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan de ontwikkeling van Ambulancezorg Groningen. Met elkaar hebben we veel bereikt en daar ben ik erg trots op. Er staat een prachtige organisatie die goede patiëntenzorg biedt en volop inzet op vernieuwing. Ik voel dat mijn taak bij Ambulancezorg Groningen klaar is. Het is voor mij een mooi moment om iets anders te gaan doen.”

Lof

Voorzitter van de Raad van Toezicht Gea van Dijk is vol lof over Benthem: “We vinden het erg jammer dat Bert ons gaat verlaten. Bert heeft veel bereikt de afgelopen jaren. Hij heeft Ambulancezorg Groningen goed op orde gekregen: zowel ten aanzien van het personeel, als financieel, als betreffende het materieel. Momenteel loopt de organisatie voorop in nieuwe ontwikkelingen. De nieuwe, eigen opleiding voor ambulanceverpleegkundigen en de nieuwe zorgtechnologie die ontwikkeld wordt, zijn daar voorbeelden van. Zijn energie en ontwikkelkracht heeft de Ambulancezorg veel goeds gebracht.”

Werving

De Raad van Toezicht start binnenkort met het werving- en selectietraject van een nieuwe directeur-bestuurder. De exacte datum van zijn vertrek laat Bert Benthem afhangen van het moment dat zijn opvolger aantreedt.