eerste vijf ambassadeurs aan de slag voor Nationaal Programma Preventie

11 februari 2014

Minister Edith Schippers heeft mede namens staatssecretaris Martin van Rijn (beiden VWS) tijdens de startbijeenkomst van het Nationaal Programma Preventie, Alles is Gezondheid…., de eerste 5 ambassadeurs van het programma gepresenteerd. Samen met ministeries, gemeenten, bedrijven en een groot aantal maatschappelijke organisaties gaan zij zich de komende periode inzetten om Nederlanders te inspireren hoe zij gezonder kunnen leren, wonen en werken.

De eerste 5 ambassadeurs zijn:

  • Carl Verheijen, oud Olympisch schaatser, oud wereldkampioen 10 kilometer en ploegenachtervolging, directeur van Gezondheidscentrum De Nije Veste.
  • Marjolijn Kamphuis, ondernemer, medebedenker van Foodzy.com. Met Foodzy – in 140 landen verkrijgbaar - kunnen mensen eenvoudig bijhouden wat ze dagelijks eten en drinken en hoe ze dat gezonder kunnen doen.
  • Marlou van Rhijn, Olympisch goud en zilver op de Paralympische Spelen van Londen in 2012, paralympisch sporter van 2013.
  • Juvat Westendorp, acteur, danser en choreograaf. Eigenaar van de Juvat Dance Academy.
  • Pi de Bruijn, partner de Architekten Cie, bekend van onder andere Roombeek, Zuid-As en de Tweede Kamer.

400 deelnemers, 32 pledges

Tijdens de startbijeenkomst van Alles is gezondheid…. zijn zo’n 400 vertegenwoordigers bij elkaar vanuit het Rijk, gemeenten, bedrijven, sportorganisaties, zorgpartijen en maatschappelijke organisaties om concrete afspraken te maken over hun bijdrage aan het Nationaal Programma Preventie.

In totaal worden 32 zogenaamde plegdges getekend waarin heel uiteenlopende partijen als Agenda voor de Zorg, Stichting van de Arbeid, Staatsbosbeheer, Nationale Hoorstichting, De Friesland zorgverzekeraar, etc. met elkaar afspreken hoe zij zich verbinden aan en concreet inzetten voor Alles is Gezondheid…. Zij verklaren daarmee welke activiteiten ze uitvoeren om hun bijdrage te leveren en hoe ze de voortgang jaarlijks volgen en evalueren.