Groningse burgemeesters op bezoek

Burgemeesters vanuit de hele provincie Groningen, bezochten donderdag 23 april de ambulancepost Stadskanaal. Ambulancezorg Groningen nodigden ze uit, om kennis te maken met het ambulancevak. De burgemeesters wilden graag zelf zien hoe de ambulancezorg is geregeld in de provincie. 

Tijdens het bezoek, vertelde Bert Benthem, directeur/bestuurder Ambulancezorg Groningen, hoe Ambulancezorg Groningen is weggezet. De organisatie is een schakel in de zorgketen, waarbij "samen beter" geldt voor zowel de ketenpartner, medewerker als voor de patiënt. "Het is in feite een zorginstelling, maar dan verspreid over de hele provincie," legt Bert uit.

De burgemeesters kregen na de presentatie de gelegenheid om de ambulance van dichtbij te zien. Collega’s Bram en Jan zijn naast ambulancechauffeur ook actief in het promotieteam, dat voorlichting geeft aan geïnteresseerden in het ambulancevak. De burgemeesters waren na het bezoek aan de ambulancepost zeer onder de indruk. Ze vonden het een interessante ochtend en begrijpen nu meer van het ambulancevak. ̈"Er komt zeker een vervolg!"

Jan Warners verteld over de elektrische brancard Jan Warners verteld over de elektrische brancard