help ons beter helpen

Ambulancezorg Groningen steunt de campagne De Mensen van de Ambulance en in het kader daarvan stond de promotieambulance langs de A28 ter hoogte van Haren om het grote publiek te informeren over hulpverleningsvoertuigen in het verkeer. Collega's Jan en Martine benaderden het publiek op een persoonlijke manier.

Maart dit jaar is de landelijke publiekscampagne van start gegaan. De campagne "De mensen van de ambulance" loopt tot eind 2016 en bevat verschillende thema's. Help ons beter helpen is de titel van het thema 'in het verkeer'. Zowel de ambulancechauffeur als de ambulanceverpleegkundige geven tips en adviezen om zo goed en veilig mogelijk op hulpverleningsvoertuigen te anticiperen. Ze geven medeweggebruikers informatie over ambulancezorg en vandaag gebeurde dit op een persoonlijke manier aan voorbijgangers langs de A28.

een bezoekje in de ambulance een bezoekje in de ambulance

De informatie die onze collega's gaven hadden betrekking op gedragingen in het verkeer. Ze gaven korte, praktische tips, terwijl de mensen aan het tanken waren. Veel mensen hadden belangstelling voor de campagne en luisterde aandachtig. Op een gegeven moment stopte er een lesauto, waarvan de leerling naar de ambulance liep. Nadat de tips waren gegeven, stapte de leerling met meer kennis dan voorheen weer de lesauto in. "Daar doe je het voor!", aldus verpleegkundige Martine. Het thema "in het verkeer" zal de komende maand nog centraal staan. 

guerilla-actie voor de campagne 'de mensen van de ambulance' guerilla-actie voor de campagne 'de mensen van de ambulance'