Patiënten uit Brabant naar Groningen, Friesland en Drenthe

22 maart 2020

Dit weekend werden door de gezamenlijke ambulancediensten uit Groningen, Friesland en Drenthe meer dan 50 patiënten vervoerd van Brabant naar ziekenhuizen in Noord Nederland. Bestuurder Jeroen van der Ster: "We pakken deze crisis samen aan. Het is fantastisch dat collega's hun vrije weekend opgeven, de bereidheid is enorm!"

Het Regionaal Orgaan Acute Zorg Noord-​Nederland besloot vrijdag 20 maart om een flink aantal patiënten over te plaatsen. De meeste patiënten komen uit het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Het gaat om patiënten die positief getest zijn voor het nieuwe Corona-​virus en bij wie het verantwoord is ze te vervoeren. De patiënten worden gelijkmatig over de ziekenhuizen in Noord Nederland verdeeld.

Inzet behandelbus

Ook zijn er vrijdag 20 maart zes patiënten met de Noord-​Nederlandse behandelbus overgebracht naar het UMCG. Het is goed mogelijk dat dit de komende tijd vaker gebeurt, om zo de zorg in Breda iets te ontlasten. Tegelijkertijd bereiden we ons in het Noorden voor, op wat ons mogelijk te wachten staat.