SOS toegang opent deuren

21 november 2014

Ambulancebemanningen komen regelmatig in het werk stil te staan voor slagbomen, deuren en hekken die niet automatisch opengaan. Dit vormt een enorme barrière in situaties om patiënten snel te bereiken. Er is een veelheid en onvolledigheid aan sleutels en pasjes in ambulance voertuigen. SOS-toegang biedt hierin een uitkomst als uniform systeem en Ambulancezorg Groningen doet hieraan mee.

SOS-toegang is een systeem met ontvangers op de slagbomen/poorten en zenders in de ambulance voertuigen. De te openen slagbomen deuren of hekken zijn zichtbaar in CityGis,  een landelijke server waarmee alle ambulances kunnen communiceren, en vanuit hier ook te openen. Ambulancezorg Groningen gaat het systeem ook gebruiken om intern tot een uniforme toegang tot garagedeuren van de ambulanceposten te komen. Het systeem behelst hiermee een geheel aan oplossingen voor toegangsproblemen die op dit moment worden ervaren binnen onze organisatie.

SOS toegang is inmiddels geen nieuw systeem meer. Meerdere regio’s werken er al mee en is een landelijke ontwikkeling om tot een nationaal gestandaardiseerd systeem voor hulpdiensten te komen. Ambulancezorg Groningen zet momenteel stappen om hier ook een bijdrage aan te leveren.