Verbouwing ambulancepost Van der Hoopstraat gereed

Vanaf maandag 6 september neemt Ambulancezorg Groningen de verbouwde ambulancepost aan de Van der Hoopstraat in gebruik als opkomstpost. Na een flinke verbouwing is de ambulancepost in de stad Groningen nu gereed.

Van satellietpost naar opkomstpost

Tot vanochtend 07:00 uur fungeerde de post aan de Van der Hoopstraat als satellietpost. Collega’s startten de dag op de Gotenburgweg en reden met een ambulance naar de Van der Hoopstraat. Vanaf vandaag hoeft men dus niet meer heen en weer te reizen en biedt de ambulancepost een basis voor een team van in totaal 34 collega’s.

Uitbreiding

De post is uitgebreid met onder andere een magazijn, kleedruimtes en een grotere keuken- en leefruimte. De garage biedt nu na de verbouwing ruimte voor vier ambulances in plaats van twee. De laatste puntjes op de i worden momenteel nog gezet. Naar verwachting zijn de verbouwingswerkzaamheden deze maand afgerond.

Aanleiding

Sinds april 2020 is de ambulancepost aan de Van der Hoopstraat in gebruik. Na de verhuizing van de

ambulanceposten aan de Kastanjelaan en de Sontweg naar de Gotenburgweg werd nog gezocht naar een locatie in Noord Groningen voor een betere dekking in het gebied. De post in de wijk De Hoogte is een perfecte uitvalsbasis vanwege zijn gunstige ligging en bedient met name de Noordzijde van de stad. Nu de ambulances niet meer voor elke dienstwisseling naar de andere kant van de stad hoeven scheelt dit kostbare tijd.

Ambulancepost Van der Hoopstraat Ambulancepost Van der Hoopstraat