VWS verlengt campage "De mensen van de ambulance"

Op donderdag 7 april 2016 kondigde Veronique Esman, plv. DG VWS, aan dat minister Schippers de subsidie voor de campagne ‘De mensen van de ambulance’ met een jaar verlengt. Mevrouw Esman: “Minister Schippers vindt informatie over ambulancezorg en het werk van ambulancehulpverleners belangrijk. De campagne heeft hieraan positief bijgedragen. Dat wil VWS graag nog een extra jaar faciliteren”. Het bericht werd goed ontvangen door aanwezigen. De campagne zal in dezelfde lijn worden voortgezet. Ambulanceprofessionals worden weer betrokken bij de ontwikkeling van eventuele nieuwe middelen en het bepalen van thema's.

afsluiting wordt doorstart

De landelijke publiekscampagne loopt inmiddels twee jaar en zou op 7 april jl. feestelijk worden afgesloten te Harderwijk op het Bouw & Infrapark. Ambulanceprofessionals waren in grote getale aanwezig. Zij hadden diezelfde dag de vakbeurs ambulancezorg bezocht en deden mee aan de Ambulance Challenge. Tijdens de campagne-afsluiting, inmiddels dus ‘doorstart’, konden aanwezigen via een digitale compilatie van de campagne in vogelvlucht zien hoe de campagne in 2014 begon en welke on- en offline middelen ontwikkeld zijn samen met professionals. Een video-sfeerverslag van de bijeenkomst wordt deze week geplaatst.

nieuw boek dmvda

Robert Reynders, ambulanceverpleegkundige bij GGD Brabant-Zuidoost, betrad na de toespraak van mevrouw Esman het podium. Robert sprak aanwezigen bevlogen toe over de sector, de campagne en het belang van publieksinformatie over ambulancezorg. Daarna overhandigde hij het nieuwe boek ‘De mensen van de ambulance’ aan mevrouw Esman. Een boek dat is uitgebracht onder de vlag van de campagne en een realistisch inkijkje geeft ‘in de keuken van ambulancezorg’.  Het boek bevat een bonte verzameling verhalen van ambulanceprofessionals die vertellen over bijzondere inzetten.