Wij zijn ISO9001 en opnieuw NEN7510 gecertificeerd!

25 juni 2021

Wij zijn trots om te melden dat Ambulancezorg Groningen inclusief Meldkamer Noord Nederland Ambulancezorg voor het eerst ISO9001 gecertificeerd is!

Het ISO9001 keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit en heeft betrekking op het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie. Met dit keurmerk laten we zien dat we de zaken intern goed op orde hebben en we continu werken aan het verbeteren van de zorg. Nu we ISO9001 gecertificeerd zijn, nemen we afscheid van de HKZ-normen. Ondanks dat de HKZ-normen dezelfde eisen bevatten als de ISO9001 norm, is de ISO9001 een wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en geeft ons meer vrijheid in hoe we bepaalde zaken willen uitvoeren.

Opvolgingsaudit NEN7510

Tegelijkertijd vond ook de eerste opvolgingsaudit voor de NEN7510 plaats. De NEN7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg, waar zorgverleners wettelijk verplicht zijn om te voldoen aan de bijbehorende eisen. Ambulancezorg Groningen heeft informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan en we streven ernaar om op een vertrouwelijke en integere wijze met (patiënten)informatie om te gaan. Ook deze audit hebben wij met succes doorstaan.

Wij zijn blij dat wij ons werk kunnen bekronen met een ISO certificaat.